Dzērveņu debesmanna

20 Jan

Debesmanna jeb uzputenis noteikti ir mans bērnības ēdiens – tāpat kā peldošās salas un buberts. Cik zinu, nekur citur Rietumeiropā debesmannu negatavo. Tāpēc šis ēdiens ir vēl jo īpašāks! 

Izejvielas:

  • 500 g dzērveņu (man bija saldētas un atlaidinātas)
  • 1 l ūdens
  • 1 glāze cukura (vai vairāk pēc garšas)
  • 1 glāze mannas

Gatavošana:

  1. Dzērvenes sastampā un izberž caur sietu. To, kas palicis sietā, liek 1 l vāroša ūdens un pavāra 5 minūtes. Tad ūdeni kopā ar dzērveņu miziņām izlej caur sietu. Iegūto šķidrumu lej atpakaļ katlā, pievieno cukuru un sagaida pirmo burbuli. Nepārtraukti maisot, lēnām berot, pievieno mannu. Katru reizi mannas daudzums nedaudz jāpieskaņo, jo manna mēdz būt dažāda. Visu kopā, nepārtraukti maisot, vāra 5 min. uz lēnas liesmas.
  2. Katlu noceļ no uguns un nedaudz ļauj debesmannai atdzist. Tad to ar mikseri puto, līdz masa kļūst gaišāka un pufīgāka.
  3. Ēd vēl siltu vai arī liek vēsumā atdzist. Pasniedz ar pienu.

2 komentāri to “Dzērveņu debesmanna”

  1. skaistumadienasgramata 10 februāris, 2012 plkst. 21:09 #

    gribu, gribu -viens no maniem mīļākajiem desertiem. Nekad neapnīk 🙂

    • Linda 10 februāris, 2012 plkst. 23:33 #

      Debesmanna = klasika, vai ne? Laikam tāpēc arī neapnīk, ka tik daudz atmiņu un variāciju, no kā pagatavot!

Komentēt