Baltie sparģeļi ar prošuto un sinepju mērci

3 Apr

Viens no veidiem, kā atzīmēt jaunas sezonas atnākšanu ir pagatavot kaut ko no tā, kas ir pašā gatavības labākajā stadijā, vai ne? Laikā, kad visu var dabūt visos gadalaikos, zūd pirmatklājuma prieks… Vēl tagad atceros, ar kādu baudu bērnībā notiesāju sviestmaizi ar pirmo gurķi, cik smaržīga un sarkana bija pirmā zemene….

Laikā, kad mūsu platuma grādos savā dārzā vēl tikai lien pirmie asni un jāveic sēšanas un stādīšanas darbi (tagad ir īstais laiks pievērsties arī garšaugu dobes iekārtošanai – es jau esmu to paveikusi un par to kādā no nākamajiem ierakstiem!), ir forši pagatavot ko tādu, ko būtu grūti izaudzēt pašiem savā dārzā! Tāpēc mūsmājās svētdienas pusdienās tapa – baltie sparģeļi. Tos ēdām kopā ar vārītiem kartupeļiem – pirmā pavasara maltīte uz terases – sezona ir oficiāli atklāta 😀

Sastāvdaļas (3 pers.):

  • 15 balto sparģeļu kāti
  • 6 prošuto šķēles

Mērcei:

  • 2 tējk.citrona sulas
  • 2 tējk. dižonas sinepju
  • 5 tējk. olīveļļas
  • 3 tējk. nesacietējuša medus
  • 2 tējk. maurloku

Gatavošana:

  1. Sparģeļus sagatavo vārīšanai: noskalo un ar kartupeļu mizojamo ar plānu miziņu nomizo sparģeli no vidus uz leju. Liek vārošā sālsūdenī un vāra 13-15 minūtes. Ūdeni nokāš.
  2. Pagatavo mērci: sajauc kopā citrona sulu, sinepes un medu, pievieno olīveļļu.
  3. Uz katra šķīvja liek 5 sparģeļus. Tiem pāri klāj prošuto. Pārlej ar mērci un pārkaisa ar maurlokiem. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.

Iedvesma: BBC Good Food

 

Viena atbilde to “Baltie sparģeļi ar prošuto un sinepju mērci”

  1. Kni 18 aprīļa, 2011 plkst. 20:09 #

    Kur Rīgā, nebankrotējot, var iegādāt sparģeļus?
    Kā iedomājos par šo dievīgo ēdienu, siekalu pilna mute.

Komentēt