Marokāņu gaļas bumbas

19 Nov

Garu ievadu šim ēdienam nerakstīšu. Jo tas vienkārši nav nepieciešams! Tradicionālo kotlešu vietā iesaku jums pamēģināt šīs marokāņu gaļas bumbiņas. No garšvielām būs nepieciešams tikai svaigs ingvers, kanēlis, romiešu ķimenes (cumin) un čili. Jēra gaļu var aizvietot ar parasto kotlešu masu. Šī recepte derēs arī, ja jāpabaro liels skaits cilvēku 🙂

Izejvielas:

  • 500g maltas jēra gaļas
  • 2 ļoti sīki sakapāti (vislabāk virtuves kombainā) sīpoli
  • 3 daiviņas ķiploka
  • 3 cm gabals ingvera saknes
  • šķipsniņa žāvētu čili pārslu
  • 2 tējk. maltu romiešu ķimeņu (cumin)
  • 2 tējk. malta kanēļa
  • divas 400g bundžas ar tomātiem gabaliņos
  • 1 sakulta ola
  • 2 ēdamk. kukurūzas vai kartupeļu miltu
  • olīveļļa
  • 200 ml vistas buljona
  • koriandrs (pārkaisīšanai)

Gatavošana:

  1. Malto jēra gaļu liek lielā bļodā. Pievieno sasmalcinātus sīpolus, 1 daiviņu ķiploka, pusi no ingvera un pusi no kanēļa, čili un romiešu ķimenēm. Sāli pievieno pēc garšas.
  2. Gaļas masā ar rokām iemīca garšvielas. Pievieno sakulto olu. Kukurūzas/kartupeļu miltus pievieno pēc vajadzības, līdz tiek iegūta kotlešu konsistences gaļas masa.
  3. Ar rokām veido mazas gaļas bumbiņas.
  4. Uzkarsētā eļļā pannā iegūtās gaļas bumbiņas apcep, līdz tās ir zeltaini brūnas. Noteikti vajadzēs vairākus piegājienus. Gatavās liek katlā.
  5. Katlā bumbiņām pievieno tomātus un uz vidējas uguns uzkarsē.
  6. Kad bumbiņas ir pārvietotas prom no pannas, pannā uz vidējas uguns ātri apbrūnina sasmalcinātas 2 daiviņas ķiploka, atlikušo ingveru un garšvielas. Iegūto masu pievieno tomātiem un gaļas bumbiņām katlā. Uzmanīgi apmaisa un turpina sautēt 10 minūtes uz lēnas uguns.
  7. Pirms pasniegšanas pārber ar sakapātu koriandru. Pasniedz ar buljonā uzbriedinātu kuskusu.

http://www.bbcgoodfood.com

Viena atbilde to “Marokāņu gaļas bumbas”

  1. Dzintra marts 8, 2012 plkst. 22:06 #

    piekritu-viss ir garsigs,-un galvenais leti un erti.nav ilgi jagatavo un patikami acim ar jo tas vis uztaisitais neizskatas pec kautka ko dod cukam-

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: