Guakamoles maizītes ar žavētu zivi

5 Nov


Vai Tev garšo avokado? Ja atbilde ir jā, tad droši vari lasīt tālāk, jo pastāv liela iespēja, ka Tev varētu garšo arī šis ēdiens! Ja nē, varbūt ir vērts dot šim auglim/dārzenim (kas tas īsti skaitās?) vēl vienu iespēju? Jo neesmu vēl satikusi cilvēku, kam negaršotu mājas gatavota guakamole…. Zemāk atradīsi tās recepti. Parasti guakamole mūsmājās tiek patērēta ar tortilla čipsiem 🙂

Jaunu guakamoles izmantošanas veidu ‘nošpikoju’ no savas iemīļotās brunch vietas Briselē – “Le Pain Quotidien”. Maizīšu gatavošanai var izmantot jebkādu kūpinātu/žāvētu zivi – manā rīcībā bija auksti kūpināta forele. Garnēju ar sarkanajiem pipariem un koriandru (kinzu).

Izejvielas:

  • 1 liels gatavs tomāts
  • 3 mīksti avokado
  • 2 sakapātas ķiploka daiviņas
  • laima sula
  • buntīte sakapāta koriandra (ja tas negaršo, var, protams, nepievienot!)
  • 1 sakapāts šalotes sīpols
  • maza čili pāksts (sarkanais vai zaļais, sēklas neizmanto), sakapāts mazos gabaliņos
  • sāls un pipari pēc garšas

Gatavošana:

  1. Sakapātos un citādi sagatavotās sastāvdaļas liek blenderī un sablendē. Es parasti to daru tikai īstu brīdi, lai masa vēl nebūtu pārāk viendabīga!
  2. Apgrauzdē maizes šķēles, smērē uz tām guakamoli, liek žavēto zivi un dekorē.

Iedvesma: http://www.lepainquotidien.be/

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: